script' src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

vineri, 26 decembrie 2014

Pensule de machiaj - tipuri , folosirea corecta , curatarea lor si cele 10 reguli de aur pentru un machiaj eficace !




      Buna frumoaselor , astazi m-am decis sa scriu  despre pensulele de machiaj , de cate tipuri sunt cum se curata in mod corect , cum se folosesc ele  si cele 10 reguli de aur pentru un machiaj corect . Cum fac tot timpul , inainte de a scrie ceva ma si documentez in stanga si in dreapta + cunostintele mele ca si fiu sigura ca totul este bine pus la punct . La aceasta postare cei drept am lucrat putin mai mult pentru ca este penultima mea postare pe acest an , cel putin programata , daca se iveste sa mai scriu ceva sau sa va anunt , o voi face bineinteles . Deci , sa trecem la subiect , cu toate stim ( toate deoarece banuiesc ca mai multe femei imi citesc blogul decat barbati ) destul de bine ca pentru un machiaj bine realizat este nevoie  si de niste pensule bune - nu zice nimeni ca unele pensule nu-si fac treaba si ele in felul lor dar atunci cand pensule sunt bune automat si rezultatul se vede. Nu cred ca v-ar placea ca atunci cand va intindeti fondul de ten mici fire de la pensula sa se lipeasca de fata voastra . Deci , sfatul meu este ca decat sa investim putin si prost , mai bine mai mult si bine .

Cate tipuri de pensule sunt ?

                                                        Pensula pentru fond de ten 

Pensula pentru fondul de ten este cel mai des utilizata , ea reflecta caliatea trusei de machiaj . Pensula ideala pentru fondul de ten trebuie sa fie din par artificial si foarte fin . In trusele de machiaj al make-up-urilor artisti se gasesc mai multe tipuri de pensule de fond de ten - pensula pentru fondul de ten fluid , pentru cel compact si pentru cel de tip crema . Daca aveti un ten cu acnee este recomandat sa spalati si curatati pensula dupa fiecare utilizare .

                                                        Pensula pentru fardul de ochi
Pensulele pentru fardul de ochi pot avea dimensiuni si forme diferite si sunt adesea prezente in numar de 2-3 in trusele de machiaj . Sunt utile pentru a aplica fardul de ochi cu precizie sporita.

                                                                   Pensula angulara
Folosită cel mai des pentru a da un aspect reușit sprâncenelor, pensula angulară poate fi folosită și în loc dermatograf pentru aplicarea unor linii drepte de-a lungul genelor. Dacă este folosită în exces pentru aranjarea sprâncenelor, poate oferi un aspect artificial .

                                                                 Pensula burete
Este absolut necesara pentru a creea efectul de smokey-eye , este folosita cu succes pentru a imbina culorile si pentru a atenua liniile obtinute cu dermatograful . Pensulele cu burete reusesc sa aplice o cantitate mai mare de fard de aceeia unele persoane le prefera mai mult pe acestea decat pe cele din par .

                                                             Pensula pentru contur
Este destinata utilizarii mai ales pentru bronzer , pensula se foloseste cu multa grija atingand doar cu varful acesteia de produsele cosmetice si scuturand-o inainte de aplicarea pe fata . Se foloseste cu un singur gest delicat sub pometi i-ar mai apoi amesteca bronzerul cu fondul de ten.

                                                               Pensula pentru blush
Este o pensula indispensabila , chiar si atunci cand plecam in calatorii . Se foloseste pentru condurarea pometilor si aplicarea pudrei fie pe fata sau pe corp .

                                                                 Pensula pentru buze
Poate avea diferite forme si dimensiuni . Aceasta se foloseste pentru conturarea si/sau umblerea buzelor .

                                                                    Pensula evantai
Cu ajutorul acestei pensule poti obtine machiaje mai suptile si poti indeparta excesul de machiaj de pe piele.

NOTA !  Sunt mai multe pensule pe care eu nu le-am enumerat ! Acestea sunt printre cele mai esentiale!
                                       Curatarea pensulelor de machiaj

Curat curatarea si ingrijirea pensulelor de machiaj este foarte importanta . Pensulele de calitate pot rezista si cativa ani buni dar pentru a rezista este nevoie si de o ingrijire corecta pentru a evita bacteriile din firele acestora si pentru a nu ne trezii cu cosuri si bubite . In mod corect pensulele ar trebui sa treaca prin doua etape :
                          1 . Curatarea zilnica antibacteriana
                          2 . Curatarea saptamanala completa
1. Curatarea zilnica a pensulelor de machiaj - Dupa fiecare utilizare a pensulelor de machiez trebuie sa le sa le curatati cu o solutie antibacteriana . Solutiile antibacteriene sunt de mai multe tipuri , fie spray-uri , creme   sau servetele umede . Daca alegeti sa le curatatati cu spray este necesar doar 2-3 pufuri din produs iar mai apoi sa le stergeti cu un servetel simplu pentru ca produsul sa patrunda mai bine in pensula . Nu uitati sa treceti mereu pensulele prin aceasta etapa pentru a prevenii infectiile care ar putea aparea in urma bacteriilor din pensule si pentru a avea pensule curate mereu la dispozitie.

2. Curatarea saptamanala a pensulelor de machiaj - Daca pentru curatarea zilnica este nevoie de crema , spray sau servetele antibacteriene pentru curatarea saptamanala este nevoie de samponare aici depinde de voi cu ce vreti sa le spalati - fie puteti alege produsele speciale pentru curatarea pensulelor fie le puteti sampona cu sampoane delicate cum ar fi cele pentru bebelusi . Umeziti perii pensulelor dupa care aplicati sampon si spalati bine dupa care clatiti cu apa calduta din abundenta . Stergeti mai apoi cu o carpa umeda manerul si lasa-ti sa se usuce .

Iar acum dupa cum spuneam vine parte cu cele 10 reguli de aur pentru un machiaj eficace .

♦ REGULA 1  
Curata in mod sistematic pielea 
Nu poti obtine un machiaj perfect daca nu ti-ai curatat tenul , pe timpul zilei acesta aduna mult praf iar tenul nu poate sa respire si nici nu se fixeaza machiajul asa cum ar trebui . Foloseste de cel putin 1 data pe saptamana un produs de curatare exfoliant pentru a-ti purifica si netezi pielea .

♦ REGULA 2 ♦
 Aplica un produs de ingrijire a pielii inainte de a te machia 
Aplicarea cu succes a machiajului incepe cu o pregatire buna a pielii si anume hidratarea . Dupa aplicarea acesteia fondul de ten se va aplica mai bine , va fi mai neted si mai luminos. Alege un produs destinat nevoilor tale fie ea uscata , mixta sau grasa .

♦ REGULA 3 ♦
 Ascunde imperfectiunile
Concealer-urile iti permit sa ascunzi diferite imperfectiuni ale pielii . Combinate 2 cate 2 culorile se anuleaza . Astfel verdele neutralizeaza rosul provenit de la rosacee , cicatrici recente , capilare vizibile sau cicatrici post-operatorii . Galbenul compenseaza albastrul cearcanelor , varicelor si vanatailor post-operatorii .

♦ REGULA 4 ♦
 Uniformizeaza tenul

Incepe prin aplicarea fondului de ten in cele patru zone  : frunte , coloana nasului, obraji si barbie apoi intinde spre exterior la fel cum ai proceda si cu o crema . Tehnica de aplicare va fi indiferent de fondul de ten , fluid ,compact sau crema . Aplica-l cu o pensula si mai apoi intinde-l cu degetele pentru un look mai natural .

♦ REGULA 5 ♦
Ajusteaza-ti machiajul 
Fixeaza-l cu o pudra pentru a fixa concealer-ul si fondul de ten si pentru a matifia zonele predispuse la stralucire precum fruntea , zonele laterale si barbia . Pentru a rezista mai mult machiajul foloseste o sticla cu aplicator pentru a pulveriza apa minerala pe fata de la 30 de cm.

♦ REGULA 6 ♦
Modeleaza-ti fata cu un blush
Foloseste blush pe pometi pentru un plus de stralucire  , aceasta pata de culoare ii va da tenului un plus de culoare .


♦ REGULA 7 ♦
Pune-ti ochii in evidenta 
 Pentru a-ti "deschide" privirea, aplica culori deschise pe partea interioara, inferioara a pleoapei pentru ca aceasta capteaza lumina. Foloseste nuante mai intense pentru colturile exterioare ale ochilor pentru un look sofisticat, fermecator. Un pic de mascara iti va completa machiajul. 


♦ REGULA 8
Intensifica-ti zambetul 


Incepe mai intai cu folosirea unui creion de buze pentru a le defini forma dupa care alege un ruj in nuante apropiate cu creionul sau invers - creionul dupa ruj . Conturarea buzelor cu un creion impiedica ca acesta sa se intinda si il ajuta sa se prinda mai bine . Pentru un plus de stralucire aplica umpic de lip gloss .

♦ REGULA 9
Curata-ti pensulele
Curatati pensulele de machiaj dupa modelul de mai sus

♦ REGULA 10
Demachiaza-te in fiecare seara 
Demachierea este cel mai important pas in a avea un ten curat . Nu uita sa te demachiezi in fiecare seara chiar daca nu ai folosit machiaj , in acest mod vei elimina excesul de sebum si mizeria depusa pe fata intreaga zi.

Este cea mai lunga postare pe care am scris-o pana acum si sper ca ati avut suficienta rabdare sa o cititi . Dupa cum va spuneam aceasta este si penultima postare pe anul acesta - ne vom reintalni cu " Retrospectiva anului 2014 " la finele anului , nu zic ca este batut in cuie , dar daca vin cu ceva intre va fi ceva mai usor . 

Va pup si pana data viitoare ... pupici 



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu